2011. szeptember 14., szerda

Vaníliás teasütemény (nagyszerű) – Váncza kincses receptkönyvéből

Elkészítettem az első receptet a Váncza receptes könyvből. Íme az eredmény.10 deka porcukrot 1 egész tojással simára keverünk, azután deszkán 25 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka vajjal és 1 csomag Váncza-vanilincukorral jól eldolgozunk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis borospohárral kiszúrjuk és zsírozott tepsibe téve szép sárgára sütjük. 


Ez az eredeti recept, amit a képen is látható. Én ezen annyit változtattam, hogy Váncza helyett Dr. Oetkert használtam mindenből és az 1 csomag sütőpor helyett csak felet, mivel az egy csomag fél kiló liszthez van, itt meg csak negyed kiló lisztet használunk, és persze nem kizsírozott tepsibe tettem, hanem sütőpapírra. A többit a recept szerint csináltam.

Egy finom teasüteményt kaptam, ami biztos sokáig elállna dobozban, de erre nem került sor, mert nagy sikert aratott és hamar elfogyott.

7 megjegyzés:

Mrita írta...

Nem csodálom, hogy elfogyott, hisz ez biztos nagyon finom. Köszönöm én elvinném a receptet.

Éva írta...

Jó kis recept, lekvárral nem próbáltad összeragasztani. Úgy tűnik hogy olyan mint a linzer sütik! Nem?

martinelli írta...

Mrita: örülök, hogy tetszik a recept.
Éva: nem kentem meg lekvárral mert az eredeti recept szerint akartam elkészíteni, és mire megkentem volna, már nem volt. De majd a következőt. Nagyon finom lenne egy kis savanykás lekvárral.

Márti írta...

Most, hogy látom...nekem is megvan ez a Váncza sütis könyv, darabokba, rég vettem elő.

Gerdi írta...

De ügyes vagy, hozzá is láttál a terved megvalósításához! Finom rágcsálnivaló lehet...

Anazar írta...

Ezt a receptkönyvet én is épp megtaláltam mamánál júniusban!! Szép sárga lapok, se fedele, se hátoldala. Ki is írtam egy párat belőle ;-)

vdaiana írta...

Ez a receptkonyv nekem is megvan, nagymamamtol orokoltem :)