2011. szeptember 10., szombat

Paprikás ketchup


Sosem szerettem a ketchupot, egyedül a pizzához fogyasztom. Most viszont először életemben elkészítettem az én ízlésemnek megfelelő ketchupot. Még most is mosolygok, amikor az elkészítésére gondolok, mert úgy indultam neki, hogy nem tudtam mi lesz belőle. Az ötlet akkor támadt, amikor megláttam Debigabi Házi ketchup receptjét. Tudtam, hogy van itthon fölösleges zöldség és nekiláttam. Beletettem azt, amit tudtam, hogy nem fogunk megenni és elkezdtem fűszerezni. Végül ez lett belőle. Ezt a módszert hívják "szemre és ész nélkül" módszernek :)

Hozzávalók:
  • 10 db nagy paradicsom,
  • 3 - 4 paprika,
  • 3 nagy fej hagyma,
  • 10 cikk fokhagyma,
  • 7 szem fekete bors,
  • 2 kissebb babérlevél,
  • 1 csipetnyi köménymag,
  • 1 szál zeller,
  • kevés olaj,
  • só,
  • nagyon kevés cukor.

A paprikát kicsumáztam és apróra vágtam. A hagymát is apróra vágtam, aztán mindkettőt kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam a lehajazott és apróra vágott paradicsomot, a fűszereket és puhára főztem. Amikor már kész volt, sóztam, hozzáadtam a kevés cukrot, üvegekbe öntöttem és száraz dunsztba tettem másnapig.

1 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta lett! Régebben én is készítettem, de most még nem lehet, hogy újra kipróbálom.