Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkecomb (bőr nélkül),
4 – 5 közepes burgonya meghámozva és kockára vágva,
1 közepes fej hagyma karikára vágva,
3 közepes paradicsom karikára vágva,
2 nagyobb cikk fokhagyma,
2 kisebb babérlevél,
kevés olíva olaj,
só,
kevés bors.
A jénai tálat kikentem olívaolajjal, beletettem a két csirkecombot, rátettem a szeletekre vágott fokhagymát, sóztam, borsoztam, rátettem a karikára vágott hagymát, a burgonyát és végül a tetejére a paradicsomot. Ismét megsóztam öntöttem még rá egy kevés olajat, rátettem az edény fedelét és addig sütöttem, amíg láttam, hogy a burgonya már puha. Ekkor kivettem, levettem róla a fedőt és még visszatettem kb. 20 percre, hogy kicsit piruljon. Víz nem kell hozzá, mert a hagyma és a paradicsom is enged vizet, és mivel le van fedve, a gőzben megpuhul. Finom, egészséges és nem időigényes.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta lett és nagyon finom lehet, látszik hogy milyen jó puhára párolódott a csirkehús!
Nálunk nagy sikert aratott. A babérlevél kimondottan finom és különleges ízt ad neki és az sem elhanyagolandó, hogy egészséges. Csak dícsérni tudom.
Látom, abbahagytad a henyélést:-) Nagyon jó ez a recept, ki fogom próbálni. Kapóra jött, mert fogyókúrára fogtam a családot...
Nagyon jól hangzik. Meggyőztél. :)))
Martinelli! Remélem ez a bejegyzésem nem tűnik el az éterben. Írtam, hogy nagyon guszta és egészséges, viszem a receptet, köszönöm szépen.
Lányok, örülök, hogy tetszik.
Mrita, megvan, látom, olvastam és örülök, hogy viszed. Aztán kérem a beszámolót! :)
Megjegyzés küldése