Ez volt Édesanyám kedvenc sütije. Végre összeszedtem magam lelkileg és megsütttem. Nagyon jól sikerült. A fénykép nem a legjobb, de azért használható.
Hozzávalók a lapokhoz:
- 2 tojás,
- 22 dkg cukor,
- 4,5 dkg vaj
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna,
- 3 evőkanál méz,
- 4 kanál tej
- 60 dkg liszt.
- 3 dl tej,
- 3 evőkanál gríz,
- 1 vaj,
- 25 dkg porcukor
- savanykás, nem túl híg lekvár
- tetejére porcukor
A lapok készítése: a liszt kivételével a hozzávalókat habosra kavartam és gőz fölött 10 percig főztem. Amikor megvolt, hozzáadtam a 60 dkg lisztet, jól összegyúrtam és négy egyenlő részre osztottam. A tepsit felfordítottam, akkora sütőpapírt vágtam, amekkora a tepsi alja. Négy akkora lapot nyújtottam, amekkora a sütőpapír, egyenként, előmelegített sütőben kb. 8 – 9 percig sütöttem. Vigyázni kell, mert hamar megég, amikor már barnás, ki kell venni.
A krém készítése: A vajat a cukorral habosra kavartam, hozzáadtam a tejet és óvatosan, nehogy csomós legyen, belefőztem a grízt. Miután kihűlt, megtöltöttem a lapokat a következőképp: az első kettő közé grízes krémet kentem, a második és a harmadik közé lekvárt, a harmadik és a negyedik közé ismét grízes krémet. 24 órára hűtőbe tettem, hogy összeálljon és puhuljon. Tálaláskor meg lehet szórni porcukorral, de én nem szoktam, mert elég édes így is.
9 megjegyzés:
Nagyon jól sikerült a süteményed, szép lett!
Nagyon guszta a sütid, kérek egy kockával.
Köszönöm szépen és postázom a kostolót!
Látom, sikerült beszerezned újabb fényképezőgépet... Ezt a sütit én is ismerem, Anyukámtól származik a recept, néhányszor sütöttem is. Finom, kiadós sütike.
Gyerekkorom kedvence volt, úgy szerettem benne a grízes krémet!!!
Nekem is kedvencem, mondhatom, hogy a legkedvesebb recept, mivel ez volt Édesanyám kedvence, de azért is, mert nagyon finom.
A képet csak Krisztánál látom, itt sajnos nem, de nagyon finom a mézesed!!:)
Kedves Gizi, köszönöm szépen! Nem tudom mi a gond, mert nekem megjelenik.
Valóban hasonló a sütink, lekvárral töltve is nagyon finom lehet! :) Guszta! :)
Megjegyzés küldése