2011. június 21., kedd

Ribizlis, joghurtos pite


Hozzávalók:
  • 250 g tk liszt
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,75 dl olaj
  • 200 ml natúr joghurt
  • 30 dkg ribizli
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A ribizlit megmossuk és leszemeljük.  A tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot és jól elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és ezt a tojásos masszához keverjük.  A masszát  a sütőpapirral kibélelt tepsibe ötjük és a tetejére szórjuk a ribizlit. Sütőbe toljuk és 20-25 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Ez valami szuper fincsi lehet!!!

Marti M írta...

Köszi Bors and Pepper. Kicsit savanyú a ribizlitől de nem gond. Aki megengedi magának, az szórja meg porcukorral, én nem tettem, mert elég az a cukor ami benne van.