2011. június 23., csütörtök

Rákkoktél

Hozzávalük:
  • 1 db rákkonzerv,
  • 1 db fejes saláta,
  • 200 g majonéz,
  • 0,5 dl konyak,
  • 100 g citrompótló20 g só,
  • 1 csomag kapor,3 db tojs,
  • 1 dl sherry-bor,
  • 400 g alma,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 fehér bors.
A tojásokat keményre megfőzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Az almát megtisztítjuk, egyenletes, apró kockákra daraboljuk. A megmosott, leveleire szedett fejes salátát csíkokra vágjuk. A friss kaprot megmossuk és apróra daraboljuk. A felaprított anyagokat keverőtálba tesszük, tejszínnel elkevert majonézt adunk hozzá, ízesítjük és fűszerezzük, majd hozzáadjuk a bort és a borpárlatot. Végül óvatosan belekeverjük a konzervrákot is. Koktélospoharakat kevés, feldarabolt salátalevéllel kibélelünk, beleöntjük a rákkoktélt. Tetejét keménytojás szeletekkel, rákhússal és citrommal díszítjük. Tálalás előtt jól lehűtjük.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Hoppá! Pont kerestem egy ilyen receptet karácsonyra!:) Köszi:)