2011. május 21., szombat

Sajtos puliszka


Hozzávalók:
  • 30 dkg kukoricadara, 
  • 15 dkg reszelt sajt, lehet füstölt is, 
  • 1 evőkanál olaj, 
  • só.

Egy lábasba beleöntünk 1 l vizet, sózzuk, és ha felforrt, kisebb lángon főzzük tovább. Beleszórjuk a kukoricadarát, de óvatosan, nehogy csomós legyen, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg tésztaszűré válik (kb. 15-20 perc) és lehúzzuk a tűzről. Egy serpenyőt kiolajozunk, rétegesen belesimítjuk a puliszkát és a sajtot, vagyis 1 réteg puliszkát teszünk, rászórjuk a sajtot, aztán ismét puliszkát, és a tetejére sajtot, ezzel fejezzük be. Addig sütjük, amíg a sajt kezd megolvadni a tetején.  

2 megjegyzés:

Csillámpóni írta...

Mi ezt tejföllel esszük,de ezt a verziót is megkóstolnám.

Marti M írta...

Ajánlom próbáld ki, mert nagyon finom.