Hozzávalók:
- 50 db hámozott piros, érett paradicsom
- 10 db paradicsompaprikakicsumázva
- 10 db közepes hagyma
- 3 db csipőspaprika
- 3 db zeller
- 2 evőkanál só
- 2 csésze cukor
- 0,5 l ecet
- 2 db szerecsendió reszelve
- 1 evőkanál darabos fahéj
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 3 cikk fokhagyma
- 3 db babérlevél
- egy kevés szemes bors.
A paradicsomot forró vízbe tesszük, amikor a héja kezd megrepedezni kivesszük, meghámozzuk és négybe vágjuk. Egy nagy lábasban főni tesszük, hozzáadjuk a ledarált paprikát, zellert és a hagymát. Egy fél órát főzzük, azután beletesszük a cukrot, az ecetet, a sót és még 2 órán keresztül főzzük. Végül hozzáadjuk a fűszereket és még 15 percig főzzük. Forrón üvegekbe tesszük, azonnal lekötözzük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felvágottak, húsfélék mellé, pizzára, de akár vajas, vagy zsíros kenyérre kenve fogyaszthatjuk.
3 megjegyzés:
Hasonlót szokott csinálni anyu azt mi "erős pistának" hívjuk és jó erős.
Ismerem az Erős Pistát, de ez nem csípős, inkább édes - savanyú, a csípős paprika csak épp ízt ad neki, mi nem szoktunk annyit beletenni, hogy csípjen. Pontosabban 2 változatot szoktunk főzni, egy csípőst és egy nem csípőst.
Bocsi, én vaksi, megtaláltam a csilleit!)))
Megjegyzés küldése