2011. április 9., szombat

Hagymás, gombás tojás

Hozzávalók:
  • 8 tojás, 
  •  
  • 45 dkg gomba, 
  • 2 fej hagyma, 
  • vaj, 
  • fél csokor petrezselyemzöld,
  • ételízesítő, 
  • só.
A gombafejeket megtisztítjuk, a tönk alsó végéből egy vékony szeletet levágunk, a többi részét alaposan megmossuk és a gombafejekkel együtt vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk és feldaraboljuk. Egy lapos edényt kivajazunk, és a gombát, illetve a vöröshagymát beletesszük. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és az ételízesítőt, majd lefedve 5 percig 500 W-on pároljuk. A tojásokat habosra verjük, megsózzuk és a hagymás – gombás keverékre öntjük. 6 percig 500 W-on sütjük.

Nincsenek megjegyzések: