2011. április 9., szombat

Angol reggeli

Hozzávalók:
  • 25 dkg angolszalonna, 
  • 5 szál póréhagyma, 
  • 25 dkg reszelt sajt, 
  • vaj, 
  • só.
A megtisztított hagymákat 8 cm-es darabokra vágjuk. Előveszünk egy lapos edényt, majd egy kevés vizet öntünk bele és ebbe helyezzük a hagymadarabokat. Csipetnyi só hozzáadásával, fedő alatt 500W-on 6 percig pároljuk. Amikor elkészült, két hagymadarabot összefogunk, vékony szelet angolszalonnába tekerjük és fogvájóval összetűzzük. Előveszünk egy másik tálat, kivajazzuk, a tekercseket belerakjuk, majd megszórjuk a már előkészített reszelt sajttal. A sütőbe tesszük és 500 W-on 3 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: