Oldalak

2011. december 10., szombat

Zsemle


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tej,
  • 1 kiskanál só,
  • szezámmag.  
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel felfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgoztam. Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagytam. 


A megkelt tésztát 16 részre osztottam, kis labdákat formáltam belőle, tepsibe helyeztem. 



Megkentem tojássárgával, megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöttem.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták a zsemlék, nagyon ügyes vagy, gratulálok.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda mosolygós zsemlék! Nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  3. De nagyon édik!!!Ügyi vagy!! Gratula!!

    VálaszTörlés
  4. Már sütöttem 2-3 féle receptből is zsemlét, de ez is nagyon jól hangzik, elmentem, és ki fogom próbálni. Csak ne kellene formázgatni, engem mindig az tart vissza a zsemlesütéstől, az valahogy nekem olyan macerás! :))) Nagyon szépek lettek. :)

    VálaszTörlés
  5. Csilla, nem nagy dolog, formázod a tenyered között mint a gyurmát. Nem lettek egyenlőek, de szerintem nem lehet pontosan elosztani. Ne félj a formázástól, hamar ment, 2 perc az egész.

    VálaszTörlés