Mostanában mindent, amit lehet, teljes kiőrlésű lisztből sütök. Ez a keksz is abból készült. Egészségesebb így.
Hozzávalók:
- 40 deka tk liszt
- 20 deka cukor
- 2 tojás
- 2 ek sötét kakaó
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg vaj,
- 10 dks cukor,
- 1 evőkanál sötét kakaó
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzáadtam a 2 tojást, összedolgoztam, és végül hozzáadtam a margarint. Alaposan összegyúrtam. Jó zsíros tésztát kaptam amit lisztezett nyújtófelületre kinyújtottam. 5 cm-es az átmérőjű formával kiszaggattam. Előmelegített sütőben, lassú tűznél 15 - 20 percig sütöttem. Amikor kihűlt, elkészítettem a krémet: a vajat jól kikavartam a cukorral és a kakaóval. Ezután megkentem a kekszeket és összeragasztottam. Nagyon finom lett.
Lezárható műanyag dobozba tettem, a dobozt pedig a hűtőszekrénybe. Szeretem ezt a fajta kekszet, mert sokáig eláll, vagyis elállna (nagy keletje van, ezért nem jut oda soha, hogy sokáig elálljon).
Nagyon guszta! Biztosan nagyon finom az íze jól dobozold be és akkor sokáig eláll!:-)
VálaszTörlésNálunk is hamar elfogynak a sütik, legyen az bármilyen és bármennyi mennyiségben.
VálaszTörlésNagyon guszták a kekszeid! :)
Éva, páncélszekrényben sincs biztonságban :)
VálaszTörlésOkki, köszi.