Elkészítettem az első receptet a Váncza receptes könyvből. Íme az eredmény.
10 deka porcukrot 1 egész tojással simára keverünk, azután deszkán 25 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka vajjal és 1 csomag Váncza-vanilincukorral jól eldolgozunk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis borospohárral kiszúrjuk és zsírozott tepsibe téve szép sárgára sütjük.
Ez az eredeti recept, amit a képen is látható. Én ezen annyit változtattam, hogy Váncza helyett Dr. Oetkert használtam mindenből és az 1 csomag sütőpor helyett csak felet, mivel az egy csomag fél kiló liszthez van, itt meg csak negyed kiló lisztet használunk, és persze nem kizsírozott tepsibe tettem, hanem sütőpapírra. A többit a recept szerint csináltam.
Egy finom teasüteményt kaptam, ami biztos sokáig elállna dobozban, de erre nem került sor, mert nagy sikert aratott és hamar elfogyott.
Nem csodálom, hogy elfogyott, hisz ez biztos nagyon finom. Köszönöm én elvinném a receptet.
VálaszTörlésJó kis recept, lekvárral nem próbáltad összeragasztani. Úgy tűnik hogy olyan mint a linzer sütik! Nem?
VálaszTörlésMrita: örülök, hogy tetszik a recept.
VálaszTörlésÉva: nem kentem meg lekvárral mert az eredeti recept szerint akartam elkészíteni, és mire megkentem volna, már nem volt. De majd a következőt. Nagyon finom lenne egy kis savanykás lekvárral.
Most, hogy látom...nekem is megvan ez a Váncza sütis könyv, darabokba, rég vettem elő.
VálaszTörlésDe ügyes vagy, hozzá is láttál a terved megvalósításához! Finom rágcsálnivaló lehet...
VálaszTörlésEzt a receptkönyvet én is épp megtaláltam mamánál júniusban!! Szép sárga lapok, se fedele, se hátoldala. Ki is írtam egy párat belőle ;-)
VálaszTörlésEz a receptkonyv nekem is megvan, nagymamamtol orokoltem :)
VálaszTörlés