Hozzávalók:
- körte,
- szegfűszeg (nekem nem volt, így nem tettem),
- szegfűbors,
- fahéj,
- cukor.
Keményebb körtéket választottam, mert ha a körte túl lágy, akkor szét fog menni a dunsztolásnál. A körtét meghámoztam, négybe vágtam, majd kivágtam a magházát. Citromsós vízbe tettem, hogy ne barnuljanak. Amikor az egész meg volt, kimosott üvegekbe tettem, de vigyáztam arra, hogy ne tömjem túl, mert akkor nem marad hely a kompótlének. Szóval elhelyeztem a körteszeleteket az üvegekben, az üvegeket megtöltöttem vízzel, egy kivételével. Az utolsó üvegbe azért nem kell vizet tölteni, mert a cukor kiteszi a hiányzó mennyiséget. Utána egy edénybe egyenként kiöntöttem a vizet az üvegekből, feltettem főni és üvegenként 3 evőkanál cukrot adtam a vízhez és addig kavartam, amíg a cukor feloldódott. Ekkor levettem a tűzről és az üvegekbe töltöttem. Lekupakoltam őket és vizes dunsztban fél óráig dunsztoltam, majd letakarva hagytam kihűlni.
Ügyes vagy, nagyon szép lett! Télen milyen jó lesz kibontani egy üveggel, és csak úgy simán megenni....
VálaszTörlésNagyon guszták lettek a befőttjeid. Nagyon jó lesz majd télen, egy kis nyári íz.
VálaszTörlésKöszönöm lányok!
VálaszTörlés