Oldalak

2011. augusztus 11., csütörtök

Körtepuding



Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás,
  • 75 g margarin,
  • 180 g cukor,
  • 200 g liszt (én 650-est használtam),
  • 1 kk sütőpor,
  • 150 ml tej,
  • 4 körte,
  • 1 kk reszelt citromhéj (nekem nem volt).
A tojássárgákat, a margarint és a cukrot habosra kevertem. Hozzáadtam a sütőport, a lisztet, a tejet és jól összekevertem. A tojásfehérjét külön felvertem és óvatosan hozzákevertem a masszához.  A körtéket meghámoztam, kivágtam a magházukat és cikkekre vágtam. Egy kimargarinozott jénaiba beleöntöttem a masszát, a tetejére tettem a körtéket és kicsit belenyomtam őket. Közepes tüzön kb. 1 óra alatt készre sütöttem. Egy könnyű, nem túl édes piskótát kaptam. Nagyon finom. Jó étvágyat.

    4 megjegyzés:

    1. Nagyon jól néz ki és igen finom lehet! Biztos jó íze van a körtének mikor megsül a tésztába!:-)

      VálaszTörlés
    2. Még körtés süteményt nem készítettem, biztos nagyon finom és nagyon guszta.

      VálaszTörlés
    3. Ez finom lehet, de én mindjárt dupla adagot sütnék!

      VálaszTörlés
    4. Csodás süti. Körte, citromhéj, finom tészta... Hmmm. :)))

      VálaszTörlés