Hozzávalók:
- 3 kg érett körte
- 50 ml víz
- 4 szegfűbors
- 1 nagy darab fahéj
- 20 dkg cukor (annyira édes volt a körte, hogy nem kellett több hozzá)
- 1 dzsemfix
A körtéket meghámoztam, kivágtam a magházukat és kockacukor nagyságúra vágtam. 50 ml vízzel feltettem főni, hozzáadtam a fűszereket és addig főztem, amíg a körte szét nem főtt (kb. 30 perc). Ekkor hozzáadtam a dzsemfixet és a cukrot, felforraltam, kivettem belőle a fahéjat és a szegfűborst és üvegekbe töltöttem. "Két celofán között szalicil" módszerrel kötöttem le és másnapig száraz dunsztba tettem. Nagyon finom, aromás, édes lekvár lett.
Nagyon gusztának néz ki, és igen finom lehet! Nem sok körtelekvárt ettem eddig, de az mind nagyon finom volt!
VálaszTörlésA körte, fahéjjal csak finom lehet. :))))
VálaszTörlés