Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgarépa,
- 0,5 kg fehérrépa,
- 0,5 kg paprika (lehet piros is és fehér is vegyesen),
- 0,1 kg karfiol,
- 0,1 kg vöröshagyma,
- 0,2 kg zellergumó,
- 0,1 kg paradicsom,
- 0,1 kg karalábé,
- 1 nagyobb fej fokhagyma,
- 1fél kötés petrezselyemzöld,
- fél kötés zellerlevél,
- 0,25 kg só.
A zöldségeket megmostam, meghámoztam, kicsumáztam és darabokra vágtam. Minden zöldséget, még a leveleket is, húsdarálóval ledaráltam. Összekevertem a sóval és kimosott, tiszta üvegekbe tettem. Volt olyan, amit csavaros kupakkal fedtem le, és ezt az egyet, ami a képen látható, 2 celofán közé szalicilt téve kötöttem le. A vegetához semmiféle tartósítót nem adtam. Ami celofánnal van lekötve, az is tartósító mentes, mert a két celofán közé tettem a szalicilt. Levesekbe és egyéb sós ételekhez lehet használni csak vigyázni kell, hogy akkor sót ezen kívül csak akkor tegyünk, ha kóstolás után tényleg szükséges.
Hasonlót Anyukám is készített régen! Köszi, hogy közzétetted!
VálaszTörlésDe jó ötlet! Sokkal egészségesebb, mint a bolti teli E-vel. Köszi a receptet. :)
VálaszTörlésMeddig lehet így eltartani?
VálaszTörlés