Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg spagetti
- 2 kisebb tojás
- maréknyi sajt
- 1 cikk fokhagyma
- 1 ek finomra vágott petrezselyem
- só
- frissen tört fekete bors
- olívaolaj
A spagettit bő, lobogó sós vízben megfőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Nem baj, ha összeragad. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, és sózzuk-borsozzuk. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük, akkor ehetetlen. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Másnapról megmarat tésztából is el lehet készíteni..
Az eredeti recept itt található.
Ötletes, kipróbálom legközelebb megmaradt tésztával!
VálaszTörlésEzt most meg tudnám enni, nagyon jó kis ötletet adtál!
VálaszTörlésKöszi lányok, örülök, hogy tetszik.
VálaszTörlés