Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 - 2 evőkanál víz
A 3 db tojás sárgáját a 6 kanál cukorral, a 6 kanál liszttel és a mokkáskanál sütőporral jól összekevertem. Elég sűrű lett, ezért adtam hozzá 2 evőkanál vizet is. A tojás fehérjéket habbá vertem, majd finoman elkeverve hozzáadtam a többihez. A habverés megkezdése előtt begyújtottam sütőt, előmelegítettem, a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és sütőbe toltam. Miután megsült kivettem, egy tiszta konyharuhára fektettem és óvatosan feltekertem. Hagytam kihűlni, aztán savanykás (ribizli) lekvárral megkentem. Tetejére porcukrot lehet hinteni.
Nyami, vacsi után ennék is 1-2 szeletkét :)
VálaszTörlésEz a sütemény az amit a lányaim képesek voltak 2 óra alatt megenni, nagyon szerették !
VálaszTörlésBors, vacsi is, süti is? Nem lesz sok?
VálaszTörlésÉva, 2 óra? Hát mi tartott olyan sokáig? Nem találták a kést, amivel fölvágják? :)) Én fél óra alatt meg tudnám enni!
Én most sűtöttem először de tényleg isteni és nagyon hamar megvan.