Hozzávalók 4 személyre:
- 12 db hagyományosan elkészített palacsinta
- fél kg orda
- 1 tojássárga
- 2 ek cukor
- friss kapor
A palacsintákat előre megsütjük. Az ordát egy tálban villával összetörjük, jól összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, a cukrot, a tojássárgát és krémet kavarunk belőle. Amikor megvan, minden palacsinta felét megkenjük vele és a palacsinta másik felét ráhajtjuk (ahogy a képen látható). A teflonos serpenyőt felhevítjük, amikor már forró, adunk hozzá 1 csepp olajat és beletesszük a palacsintát, 2 percig sütjük, aztán a másik felére fordítjuk és azt is süssük 2 percig. Minden palacsintát átsütünk. Melegen tálaljuk. Isteni finom, ordaszezonban nem szabad kihagyni.
Megjegyzés: aki nem szereti az ordát, vagy épp nincs, az elkészítheti tehéntúróval, amibe vaníliás cukrot is tehet.
Hát ez jól hangzik, biztosan finom, ki fogom próbálni. Meg tudnék enni egy párat....
VálaszTörlés