Oldalak

2011. április 19., kedd

Padlizsánkrém

Hozzávalók:
  • sült padlizsán,
  • hagyma,
  • citromlé,
  • só,
  • bors,
  • majonéz,
  • fokhagyma (én nem szoktam)
A már előre lesütött padlizsánt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk és összeturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a majonézt és krémesre keverjük, citromlével savanyítjuk. Adhatunk hozzá fokhagymát is. Előételként tálaljuk.

Padlizsán sütés: én gáztűzhelyen szoktam sütni. Először megmosom a padlizsánt, leitatom, aztán a gáztűzhely égője körül  letakarom alufóliával, hogy ne csepegjen le, és a padlizsánt ráteszem a nyílt lángra. Lehet parázson is sütni, akinek van lehetősége. Amikor megsült, leszedem az égett héját, megmosom és már használható is. Fagyasztani szoktam télire. A képen látható padlizsánkrém fagyasztott padlizsánból készült.

3 megjegyzés:

  1. Igazán finom, nagyon szeretem, de még így nem próbáltam, de ki fogom.

    VálaszTörlés
  2. Én is gáztűzhelyen sütöm, de nem a nyílt lángon, hanem lángelosztó lapon, olyan lyukacsos, biztos ismeritek. Három padlizsán is ráfér.

    VálaszTörlés