Hozzávalók:
- jó húsos paprika,
- só,
- ecet,
- olaj,
- kevés cukor,
- víz.
A paprikákat jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük és parázson, vagy gázlángon puhára sütjük. Amikor megsült, óvatosan lehajazzuk, lemossuk és kicsumázzuk. Lefagyaszthatjuk télire is és fogyasztáskor kiolvasztás után már csak a páclét kell elkészíteni.
A páclé elkészítése: egy tálba olajat öntünk (nem sokat, kb. annyit, hogy a paprikát félig ellepje), hozzáadunk ízlés szerit sót, ecetet és kevés cukrot, aki szereti. Hűtőszekrényben pár órát állni hagyjuk, hogy jól összeérjen. Adhatunk hozzá borsot (aki szereti) és babérlevelet is.
Édesanyám egyik kedvence volt, míg ő élt mindig készítettünk. Eltettünk télire is. Nagyon guszta.
VálaszTörlésGuszta biztos nagyon finom! Sültpaprikát így páclével még nem kóstoltam!
VálaszTörlésÉn ilyet még nem ettem, csak hallottam róla. Hasonló az elkészítése a vinettáéhoz... mármint a sütése. Egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésJó ötlet, kipróbálandó. :)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlésDe finom lehet! Szeretem a különleges savanyúságokat!
VálaszTörlésHa szereted a paprikát, próbáld ki, mert nagyon finom.
VálaszTörlés