2011. július 22., péntek

Petrezselymes újburgonya leves


Hozzávalók:
  • újburgonya,
  • hagyma,
  • só,
  • petrezselyemzöld,
  • 1 tojás,
  • tej.
Az újburgonyát megtisztítottam, a nagyobbakat kettőbe, négybe vágtam és sós vízben egy hagymával együtt  feltettem főni. Amikor a burgonya már puha volt, a hagymát kivettem, a tojást szétválasztottam és a fehérjét a fövő leveshez adtam és megfőztem. Levettem a tűzről, a tojássárgát kevés tejjel elkavartam és behabartam vele a levest. Tetejére frissen vágott petrezselyemzöldet tettem. Jó étvágyat.

2011. július 20., szerda

4Gyerek nyereménye

Kedves 4Gyerek, gratulálok. 
Mivel szerte szét vagyunk a világban, ezért meghívlak egy virtuális estebédre.

Ime a menű: 





2011. július 19., kedd

Játék - A megfejtés: Káposztás tészta

Sziasztok


Kicsit elhanyagoltalak titeket, meg a blogot is. 
Most viszont itt vagyok és szeretnék egy játékot indítani.
Kézzel fogható nyeremény nincs, de szerintem érdekes lesz. 

A feladat a következő: a képen látható "eledel" nevét és receptjét kell kitalálni.
Aki kitalálja, az ... ügyes :) . 
Meglepi lesz.


4Gyerek kitalálta mi van a képen: káposztás tészta!
Tudom, hogy ez egy olyan étel, amit mindenki másképp készít, ezért leírom a receptet is.


Hozzávalók:
  • káposzta,
  • kevés só,
  • bors,
  • kevés olaj,
  • víz.
A káposztát legyalulom (én vágni szoktam, mivel nincs gyalum), és enyhén besózom. Hagyom kb. 10 – 20 percig állni, közben összekeverem. Utána kicsavarom (ha engedett levet) és kevés felmelegített olajon odateszem dinsztelni. Adok hozzá annyi vizet, hogy félig ellepje. Időnként kavargatom és addig dinsztelem, amíg a vizel elpárolog. Ekkor folyamatos kavargatás mellett addig dinsztelem, amiig kezd "odakapni". Nagyon kell figyelni, hogy nehogy odaégjen, de azért meglegyen az a jó pirított íze. Amikor kész, borsozom és hozzáadom a már megfőtt tésztát. Nagyon időigényes, akár 2 órát is igénybe vesz.

2011. július 1., péntek

:(

Elromlott a fényképezőgépem :( 
Amig nem teszek szert egy másikra, sajnos recept sem lesz.












Tavaszi zöldségleves 2


Hozzávalók:
  • sárgarépa,
  • fehérrépa,
  • borsó,
  • újburgonya,
  • petrezseluenzöld,
  • cérnametélt (vagy hasonló),
  • hagyma,
  • só.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat karikára vágjuk, a burgonyát kettőbe, négybe, vagy a kisebb darabokat akár egészben is hagyhatjuk. A petrezselyemzöldet és a hagymát felvághatjuk, vagy egészben hagyjuk, majd tálalás előtt kivesszük. Az egészet feltesszük főni, kevés sót adunk hozzá és amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a metéltet és puhára főzzük. Nagyon finom, egészséges és egyszerű elkészíteni.