2012. április 14., szombat

Tehéntúrós felfujt


hozzávalók 4 főre:
  • 250 g tehéntúró ,
  • 100 g cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 3 tojás,
  • 1 citrom,
  • 2 ek liszt
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéből kemény habot vertem és félretettem.  Habosra kevertem a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadtam a lisztet, majd a tehéntúrót, és egyenletes állagúra kevertem. Hozzáadtam a citrom héját, és  a levét is, aztán óvatosan belekavartam a fehérjéből vert habot, de csak kanállal, nehogy összetörjön.  A masszát szufléformákba kellett volna tölteni, de mivel nekem nincs, így egy kalácsformát béleltem ki megvajazott sütőpapírral és ebbe öntöttem bele a masszát.  Előmelegített sütőben megsütöttem. Az eredeti recept itt található.

3 megjegyzés:

Mrita írta...

Egy kockát most meg tudnék enni, de lehet hogy többet is.

Kati írta...

Finom lehet, az biztos:)

Vicuska írta...

Mazsolával szeretem és jóóó nagy tepsivel legyen!!!