2012. április 18., szerda

Paradicsomos paszulyfőzelék

 Elnézést kérek, de balkezes részére volt terítve.


Hozzávalók 4 személyre:
  • negyed kiló száraz paszuly,
  • 15 dkg szeletelt füstölt sonka,
  • 2 nagyobb fej hagyma,
  • 2 babérlevél,
  • kevés só,
  • fél liter házi paradicsomlé.
A paszulyt előző este megmostam és beáztattam annyi vízbe, amennyi ellepte. Figyelni kell és utánatölteni, mert megissza a vizet.  Másnap kevés olajon megpároltam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam az apróra vágott, megmosott sonkát,  a paszulyt is és feltöltöttem vízzel. Hozzáadtam a babérlevelet, egy kevés sót  és puhára főztem. Feltöltöttem paradicsomlével, főztem még kb. 5 percig és máris tálalható volt.

2 megjegyzés:

Gerdi írta...

De jól néz ki! Ezer éve nem főztem paszulyfőzeléket, pedig néhányszor eszembe jutott mostanában. Jövő hétre beterveztem!

Vicuska írta...

Ez bizony finom és laktató!