2012. április 23., hétfő

Harc a mólylepkék ellen - Második évad

Nagyon reméltem, hogy ezt a showműsort nem fogják megújítani, elég lesz egy évad, de tévedtem. Sajnos, a jelek szerint én nyertem a népszerűségi díjat a molylepkék körében. 

Arról, amin a tavaly keresztül mentem itt és itt olvashattok.

Azóta majdnem mindent a hűtőben tartok: lisztet, grízt, zsemlemorzsát, zabpelyhet, pudingport, diót. A sütőpor, vaniliacukor, szárított élesztő, szezámmag és egyéb ilyen apróságok zárható dobozban tarok. 

Egy hete megjelent egy mólylepke. Tegnapelőtt vásároltam mólycsapdát és ma már ráragadt egy mólylepke. Próbálok nem mérgelődni, nem  kiakadni, de nem tudom mit tegyek. A kamrában semmi olyan nincs, amibe beleköthetne a móly. Azt is sejtem, hogy nem nálam van a kiinduló pont. Szerintem valamelyik szomszédnál van a gond és hozzám bejön a kara szellőztetőjén, ami a lépcsőházba nyílik.  A tavaly a lépcsőházban is láttam repkedni őket. Nem zárhatom le hermetikusan a kamrát. Most mit tegyek?

3 megjegyzés:

csipike írta...

Jó megoldás lenne az ablakra, vagy szellőzőre ragasztani öntapadós szúnyoghálót, az elég sűrű, azon nem tudnak átjutni és szellőzni is szellőzik a kamra.
Szerintem nincs olyan, akinek még nem volt molylepkéje :-/
Nálunk a száraz virágcsokrot találták meg, azóta nincs is :-), tavaly pedig a madarak szotyijába telepedtek, repültek is zacskóstól az utcai kukába.
Szerencsére lisztbe és másba nem mentek, pedig nem zárom, zacskóban tartom.
Igaz nem a spájzban voltak, lehet azért úsztam meg.

Mézeskalács írta...

Szia!
Csipike nagyon okosat szólt a szúnyoghálóval!!! Tavaly jártam úgy, hogy megvettem a molycsapdát (miután mindent kidobáltam és újra meszeltem a spajzot), kiakasztottam és a második este után nem tudtam nem észre venni, hogy iszonyatosan sok molylepke található a spajzomban. Csak annyi baj volt, hogy nyitva volt az ablak és a csapda odavonzotta a környék összes molylepkéjét. Mivel a csapda feromonokat tartalmaz és ezzel csábítja magához a molyokat, öngólt lősz, ha nem teszel átjárhatatlanná minden kamrádba vezető bejáratot:) Utána már végzi a dolgát. Egyébként nálam is vannak újra:(

Marti M írta...

Köszönöm szépen az ötletet. Volt itthon egy sűrű szövésű függönyöm, abból duplán tettem a nyílásra, jól rárögzítettem és azon nem tudnak átjönni. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Mindenképp beszámolok róla. Mégegyszer köszönöm az ötletet mindkettőtöknek.