2011. november 30., szerda

Pacalleves


Ez egy olyan étel, ami igencsak megossza az embereket. Van aki szereti, van akit még a név hallatán is kiráz a hideg. Magyarországon inkább a pacalpörköltet készítik, Romániában pedig inkább a levest, de van olyan, aki mindkettőt, ez ízlés dolga.


Hozzávalók:
  • konyhakész pacal,
  • csontlé,
  • fokhagyma (mennyiség ízlés szerint),
  • só,
  • bors,
  • vegeta,
  • ecet,
  • tárkony,
  • tojás,
  • tejföl,
  • csípős paprika.
A pacalt külön, sós vízben megfőztem, a levét elöntöttem. A csontlét általában marhacsontból szoktam főzni úgy, hogy sós, vegetás vízhez hozzáadok pár borsszemet és megfőzöm benne a csontot, aztán leszűröm. Hozzáadom a pacalt, adok még hozzá jó sok zúzott fokhagymát és tárkonyt, majd puhára főzöm. A rizst benne is meg lehet főzni, vagy külön. Én külön szoktam főzni, aztán hozzáadom és hagyom összefőni. Amikor kész 1 – 2 tojássárgából tejföllel habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez és tárkonyecettel savanyítottam. A tojások fehérjét is hozzá szoktam adni, mielőtt a habarást hozzáadnám, belefőzöm a fehérjét. Csípős paprikával és tejföllel tálalom.

1 megjegyzés:

4Gyerek írta...

szeretjük. kivéve Kiffiút. ő csak a levét. de majd változik nála is. mert a hasát igencsak szereti.

közelmúktban volt nálam is.