2011. október 9., vasárnap

Pikáns szalámis focaccia paradicsommal és juhtúróval

Ez a második focaccia amit elkészítek, de egyre jobban kedvelem. Isteni finom, csak ajánlani tudom. Pizzaimádók, próbáljátok ki.

Az alapreceptet itt találjátok, most csak a liszten és a feltéten változtattam.

Nem volt itthon elég teljes kiőrlésű lisztem, ezért 1/3-ad tk lisztet, 2/3-ad fehér, 650-es lisztet használtam. Nem vagyok oda a tészta gyúrásért, de ezt tiszta élvezet gyúrni. Könnyű, laza tészta lesz belőle. Feltétnek pedig pikáns szalámit, felvágott paradicsomot, bazsalikomot és juhtúrót használtam. Jól felnőtt, kisült, nagyon finom lett.

3 megjegyzés:

Mrita írta...

Martinelli, ez nagyon guszta, ki fogom próbálni, még nem ettem ilyet. Rögtön megéheztem pedig vacsoráztam.

Gerdi írta...

Annyira szeretem a paradicsom és a juhtúró párosítását! Gyorsan kipróbálom, még akad paradicsom:-)

Seafalcon írta...

Guszta. Én most ciabattát "főzök" gyakran, de ugyanezzel fogom tölteni!