2011. október 15., szombat

Kevert almás sütemény


Hozzávalók:
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 14 dkg margarin
  • 30 dkg 000-ás liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg reszelt alma
  • kevés citromlé
  • fahéj
A cukrot és a vaníliás cukrot a 3 egész tojással habosra kevertem. A margarin hozzáadásával tovább kevertem. A liszthez hozzákevertem a sütőport és hozzáadtam a margarinos masszához. Az almát meghámoztam, lereszeltem és egy kevés fahéjjal és citromlével ízesítettem. A tésztához adtam az almát, de a levét nem csavartam ki. Nem volt itthon sütőpapírom (igen, szégyen) ezért inkább kiolajoztam a jénai tálat és abba öntöttem.  Előmelegített sütőben, lassú tűznél jó 1 ürát sütöttem. A képen sületlennek látszik, de nagyo jól kisült, ami látszik benne, az a reszelt alma. Finom, nem túl édes, uzsonnára kitűnő.



Az eredeti recept itt található.

1 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta süti, finom kávéhoz. Pá r szeletkével elfogyna azonnal.