2011. október 26., szerda

Keksz szalámi


Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor,
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 dl tej,
  • 30 dkg háztartási keksz,
  • rumaroma,
  • 4-5 szem apróra tört dió.
Egy lábasba beletettem a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítettem amíg a margarin elolvad. Levettem a tűzről, hozzáadtam a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekevertem az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagytam, közben többször átkevertem. Akkora fóliát vágtam le, amekkora szalámit akartam készíteni. Margarinnal megkentem a fóliát, ráhelyeztem a masszát, formáztam, felcsavartam, a két végér megcsavartam, hogy ne bomoljon ki és hűtőbe tettem. Hagytam összeállni és csak akkor tálaltam, ha megkeménzedett (kb. 2 - 3 óra múlva). Elkészítési idő 5 perc. Egyszerű, nem kell sütni, finom is és hamar el lehet készíteni.

5 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Ilyet ettünk hétvégén anyósomnál, alig bírtuk abbahagyni a nagylánnyal! Ennyit a fogyiról! :DD

4Gyerek írta...

tolom a tányérom.

Mrita írta...

Én is tolom a tányérom.

Csilla írta...

Az én tányérom is itt van már... :D

Marti M írta...

Hűha, mindenki itt van a tányérjával? :) Ki gondolta volna, hogy ennyien rajonganak a keksz szalámiért?