2011. október 19., szerda

Főtt marhanyelv

Az ötletet Jutkától kaptam, aki  egy tartármártásos nyelv receptet osztott meg velünk. Nagyon szeretem a nyelvet, régóta szerepel a menüben. Sokkal jobb mint a felvágott, mivel tiszta hús és nincs beledarálva minden, ami a felvágottakban megtalálható. Árban is megfelelő, tehát sok érv szól mellette. Igaz nem mindig lehet kapni, mert hamar elfogy, de azért hozzá lehet jutni. Tartármártással is Isteni, de fogyasztható zöldséggel, mustárral, ketchuppal vagy bármivel.


Hozzávalók
  • 1 db marhanyelv (az enyém egy 0,85 kg-os friss, nem füstölt volt, lehet sertésnyelv is, az is nagyon finom)
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 2 kisebb babérlevél,
  • 10 kisebb szem bors,
  • 6 közepes cikk fokhagyma,
  • kb. 2 kk só,
  • annyi víz, hogy bőven ellepje.
A marhanyelvet jól megmostam, kuktába tettem, hozzáadtam a fűszereket, a vizet és puhára főztem. Amikor már puha volt, saját levében hagytam kb. félig kihűlni. Ekkor kivettem és azonnal megnyúztam. Erre nagyon oda kell figyelni, mert ha kiveszem a vízből, hagyom kihűlni és utána nyúzom meg, akkor nagyon nehéz dolgom lesz, mert a bőr rászárad. 

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon kívánatosan néz ki, holnap reggelire nagyon finom lenne!:-)
Nagyon régen ettem ilyen belsőséget, de nagyon szerettem!

Mrita írta...

Nagyon finomat készítettél, én is nagyon szeretem, de régen nem ettem.