2011. szeptember 28., szerda

Paradicsomos-bazsalikomos focaccia juhtúróval (teljes kiőrlésű lisztből)



Hozzávalók:
  • 280 g teljes kiőrlésű liszt, 
  • csipet só, 
  • 1 tk. élesztő, 
  • 170 ml víz, 
  • 3  ek. olívaolaj. 
A tetejére:
  • 5-6 db apró paradicsom, 
  • 5  friss bazsalikom levél, 
  • 1-2 ek. olívaolaj, 
  • durva tengeri só
  • juhtúró.
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a langyos vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent négyszögletes tepsibe sütőpapirra tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 30 percet kelesztettem. Az ujjammal lyukakat nyomkodtam bele, majd olívaolajjal vékonyan átkentem. Elhelyeztem a szeletekre vágott paradicsomot, meghintettem a bazsalikom levéllel és a nagy szemű sóval, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben megsütöttem. Az eredeti recept Anazar-tól származik.

7 megjegyzés:

Mrita írta...

Hát ezt kifogom próbálni, mert nagyon finomnak ígérkezik. Nagyon guszta. Nézz be hozzám, légy kedves, mert egy díj vár rád!

Éva írta...

Nagyon guszta. Biztos nagyon finom, az igazság hogy még nem kóstoltam ilyen lisztből készűlt tésztát!:)

Anazar írta...

Juhtúró, bazsalikom, hmmm... Remek kis teljes kiőrlésűt sütöttél ki!!

Marti M írta...

Mrita, köszönöm szépen, a díjat is.

Éva, a fehér liszt nem egészséges, én majdnem mindenhez ezt használom.

Marti M írta...

Köszönöm Anazar.

Blogkonyha írta...

Focaccia-t még nem sütöttem, de ha juhtúró van benne, az már csak jó lehet! Egy kocka jöhetne...

Marti M írta...

Krisz, nyisd ki az ablakot.