2011. augusztus 9., kedd

Paradicsomos csirke burgonyával

 

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 csirkecomb (bőr nélkül), 
  • 4 – 5 közepes burgonya meghámozva és kockára vágva,
  • 1 közepes fej hagyma karikára vágva,
  • 3 közepes paradicsom karikára vágva,
  • 2 nagyobb cikk fokhagyma,
  • 2 kisebb babérlevél,
  • kevés olíva olaj,
  • só,
  • kevés bors.
A jénai tálat kikentem olívaolajjal, beletettem a két csirkecombot, rátettem a szeletekre vágott fokhagymát, sóztam, borsoztam, rátettem a karikára vágott hagymát, a burgonyát és végül a tetejére a paradicsomot.  Ismét megsóztam öntöttem még rá egy kevés olajat, rátettem az edény fedelét és addig sütöttem, amíg láttam, hogy a burgonya már puha. Ekkor kivettem, levettem róla a fedőt és még visszatettem kb. 20 percre, hogy kicsit piruljon. Víz nem kell hozzá, mert a hagyma és a paradicsom is enged vizet, és mivel le van fedve, a gőzben megpuhul. Finom, egészséges és nem időigényes.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett és nagyon finom lehet, látszik hogy milyen jó puhára párolódott a csirkehús!

Marti M írta...

Nálunk nagy sikert aratott. A babérlevél kimondottan finom és különleges ízt ad neki és az sem elhanyagolandó, hogy egészséges. Csak dícsérni tudom.

Gerdi írta...

Látom, abbahagytad a henyélést:-) Nagyon jó ez a recept, ki fogom próbálni. Kapóra jött, mert fogyókúrára fogtam a családot...

Petra írta...

Nagyon jól hangzik. Meggyőztél. :)))

Mrita írta...

Martinelli! Remélem ez a bejegyzésem nem tűnik el az éterben. Írtam, hogy nagyon guszta és egészséges, viszem a receptet, köszönöm szépen.

Marti M írta...

Lányok, örülök, hogy tetszik.

Mrita, megvan, látom, olvastam és örülök, hogy viszed. Aztán kérem a beszámolót! :)