2011. augusztus 14., vasárnap

Körtelekvár



Hozzávalók:
  • 3 kg érett körte
  • 50 ml víz
  • 4 szegfűbors
  • 1 nagy darab fahéj
  • 20 dkg cukor (annyira édes volt a körte, hogy nem kellett több hozzá)
  • 1 dzsemfix
A körtéket meghámoztam, kivágtam a magházukat és kockacukor nagyságúra vágtam. 50 ml vízzel feltettem főni, hozzáadtam a fűszereket és addig főztem, amíg a körte szét nem főtt (kb. 30 perc). Ekkor hozzáadtam a dzsemfixet és a cukrot, felforraltam, kivettem belőle a fahéjat és a szegfűborst és üvegekbe töltöttem. "Két celofán között szalicil" módszerrel kötöttem le és másnapig száraz dunsztba tettem. Nagyon finom, aromás, édes lekvár lett.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon gusztának néz ki, és igen finom lehet! Nem sok körtelekvárt ettem eddig, de az mind nagyon finom volt!

Petra írta...

A körte, fahéjjal csak finom lehet. :))))