2011. augusztus 15., hétfő

Burgonyás kolbászos rakottas paradicsommal

Köszöntöm az új olvasómat, és a régieket is. Olvasótáborom  elérte a 40 főt. Köszönöm.





Hozzávalók:
  • fűszeres (pikáns) kolbász,
  • 1 fej hagyma,
  • burgonya,
  • paradicsom,
  • babérlevél,
  • júhsajt,
  • kevés olaj,
  • kevés só.
A jénai aljára tettem a felkarikázott kolbászt, a szeletekre vágott hagymát, következett a szeletekre vágott burgonya. Enyhén sóztam, mert a kolbász fűszeres és pikáns. A burgonyára rátettem a karikára vágott paradicsomot, a babérlevelet beszúrtam a burgonya közé, kevés olajat öntöttem rá és a jénait befedve sütőbe toltam. Én vizet nem tettem, mert csak két személyre sütöttem és elegendő volt az olaj és a paradicsom leve, de ha sok van egymáson, akkor kell egy kis víz is. Amikor kezdett pirulni kivettem, kifedtem, már puha volt, így rászórtam a lereszelt juhsajtot és fedő nélkül visszatoltam a sütőbe addig, amíg a sajt megolvadt. Nem épp kalóriaszegény, de néha ilyen is kell!

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta ! Finom lehet azzal a sok sajttal a tetején! / hozzávalóknál jújsajtot írtál félregépelés ugye?/

Marti M írta...

Köszi Éva, javítottam :) Igen, félregépeltem.

Gerdi írta...

A krumplit nyersen teszed bele? Biztosan ez is nagyon finom, a paradicsomos csirkecomb az volt. Tegnap készült ebédre, csak a köretet külön készítettem. Mindenkinek ízlett:-)Köszi a receptet!

Marti M írta...

Kedves Gerdi, a kruplit is nyersen tesze be. Örülök, hogy izlett a paradicsomos csirkecob. Még fogok ilyeneket hozni.

Gerdi írta...

Kíváncsian várom a többit is! Köszi!