2011. július 26., kedd

Töltött karalábé




Hozzávalók:
  • 1 nagy karalábé
  • 10 dkg tarhonya
  • 2 májpástétom
  • 2 tojás
  • 4 dl tejföl
  • frissen őrölt bors
  • tetejére reszelt juhsajt
A megmosott, meghámozott és kettévágott karalábét forró sós vízben félpuhára főztem, a vízből kiemelve hűlni hagytam. Külön megfőztem a tarhonyát annyi vízben, amennyit felvett, és lehűtöttem. A főtt hideg tarhonyához adtam a májpástétomot,  a tojást, borsot szórtam rá és összekevertem, szükség szerint sóztam is.  A kihűlt karalábét kiskanállal kikapartam, a mélyedésekbe púposan tölteléket töltöttem és olajozott jénaiba állítottam. A maradék töltelékhez adtam a kikapart karalábédarabokat és a tejfölt, sóztam és a karalábék közé öntöttem, tetejére pedig reszelt juhsajtot szórtam. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Az eredeti recept itt található.

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta, biztos finom lehet.

Marti M írta...

Köszönöm szépen!