2011. június 5., vasárnap

Spagettiropogós


Hozzávalók 2 személyre:
  • 10 dkg spagetti
  • 2 kisebb tojás
  • maréknyi  sajt
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 ek finomra vágott petrezselyem
  • frissen tört fekete bors
  • olívaolaj
A spagettit bő, lobogó sós vízben megfőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Nem baj, ha összeragad. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, és sózzuk-borsozzuk. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük, akkor ehetetlen. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Másnapról megmarat tésztából is el lehet készíteni..

Az eredeti recept itt található.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Ötletes, kipróbálom legközelebb megmaradt tésztával!

Csillámpóni írta...

Ezt most meg tudnám enni, nagyon jó kis ötletet adtál!

Marti M írta...

Köszi lányok, örülök, hogy tetszik.