2011. június 1., szerda

Citromkrémes szelet


Hozzávalók a tésztához:
  • 100 g margarin,
  • 25 g cukor,
  • 140 g liszt,
  • csipet só.

A citromkrémhez:
  • 200 g cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 nagy citrom lereszelt héja és leve,
  • 25 g  liszt,
  • 1 tk vaníliaaroma/vaníliás cukor,
  • 1 kk sütőpor.

A tészta: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, tovább keverjük. Kb. 5 perc alatt kialakul a tészta. Fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Én kalácsformába tettem és fél centis tésztát kaptam tehát, ha valaki nagyobbat akar, akkor készítsen dupla adagot.

A citromkrém: Ezalatt elkészítjük a citromos részt.  A tojásokat felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromok lereszelt héját és levét, a vaníliaaromát, végül a sütőporos lisztet, és összedolgozzuk.  A sütit kivesszük a sütőből, ráöntjük a citromos krémet, s további 15 percig sütjük.

Forrón meghinthetjük porcukorral. Én nem tettem, mert bőven elég az a cukor ami benne van és így is nagyon édes.

Az eredeti recept itt található. 

2 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Ez is egy jó kis citromos süti!!!

Mrita írta...

Nagyon finom ez a citromos süti. Hát egy szeletet kérten volna....