2011. május 24., kedd

Tök nyersen

A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk, megmérjük. Minden kilóhoz 1 evőkanál sót, fél mokkáskanálnyi tartósítót, késhegynyi citrom-, vagy borkősavat teszünk, és jól összekeverjük. Egy napig hűvös helyen állni  hagyjuk, de közben néhányszor megkeverjük. Másnap akkora üvegekbe töltjük, amennyit majd télen egyszerre felhasználunk. Az üvegek alját kissé megütögetjük, hogy több férjen bele. Végül a saját levét ráöntjük, és az üvegeket lezárjuk.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Ez nagyon jó ötlet, kipróbálom!

Marti M írta...

Köszi, örülök, hogy segítettem. Én most épp recepteket gyűjtök, mivel sok mindent szeretnék eltenni télire és a fagyasztó kicsi. Tehát lesz itt még sok ilyen recept.