2011. május 20., péntek

Tárkonyos krumplileves


Hozzávalók:
  • 3 nagy főtt krumpli, 
  • 1 nagy fej hagyma, 
  • 3 cikk fokhagyma, 
  • csipetnyi ecetes tárkony
  • 1 csapott evőkanál liszt, 
  • 2 ek natúr joghurt, 
  • 1 dl tej, 
  • pici olaj, 
  • pirospaprika, 
  • só, 
  • tárkonyecet,  
  • bors

Az apró kockára vágott hagymát olajon kissé megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, feltöltjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is. Ha ismét felforrt a leves, beletesszük a tört fokhagymát és a tárkonyt, végül behabarjuk a lisztből, joghurtból és tejből készült habarással. Tálaláskor tárkonyecetet, és tejfölt adunk mellé.

Az eredeti recept Alizé és itt található. Ezért a receptért Tetszik A Recepted Díj-at kapott tőlem. Eredetileg az eredeti receptet akartam elkészíteni, de túl későn vettem észre, hogy nincs itthon sárgarépa, így anélkül készült el. A következő már az eredeti recept szerint fog elkészülni.

Nincsenek megjegyzések: