2011. május 17., kedd

Paprika télire

Hozzávalók:
  • paprika
  • kevés olaj
  • tartósító
A paprikákat alaposan mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Minimális olajat forrósítsunk fel, tegyük bele a paprikát, sózzuk meg és kezdjük el párolni. Nem kell hozzá vizet adni, mert a paprika 92%-a víz, és a só hatására vizet enged. Ezért is nem kell sok olajat tenni hozzá. Tehát kavargatás mellett pároljuk,  amikor megvan, vegyük le a tűzről és töltsük jól kimosott üvegekbe. Adjunk hozzá tartósítót és zárjuk le. Tegyük szárazdunsztba másnapig.
Felhasználhatjuk levesekhez, lecsóhoz, főzelékekhez, vagy bármihez, amibe ilyen paprika kell.
Ha óvakodunk a tartósítótól, akkor tegyünk az üvegre egy celofánréteget, rá a tartósítót és utána csavarjuk rá az üveg fedelét, vagy, ha nem csavaros, akkor még egy celofánréteget, úgy, hogy a tartósító a két celofánréteg közé kerüljön.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Mennyi ideig kell párolni a paprikát?

Marti M írta...

Ameddig megfonnyad, kicsit összeesik.