2011. május 22., vasárnap

Panírozott grízkocka


Ma ismét egy régi receptet osztok meg veletek. A blog eredeti célja az, hogy azokat a recepteket, amiket Nagymamámtól és Édesanyámtól örököltem, megörökítsem, és persze, ezek mellett millió új receptet kipróbáljak. Ki ne emlékezne szívesen a gyerekkori ízekre. Nos, ez a grízkocka is egy ilyen, kedves édesség számomra. Egyszerű, rendkívül hamar  el lehet készíteni és isteni finom. 

Hozzávalók:
  • tej, 
  • gríz, 
  • cukor, 
A panírozáshoz:
  • liszt, 
  • 1 tojás, 
  • zsemlemorzsa (prézli)
A sütéshez: 
  • kevés olaj
A tálaláshoz:
  • savanyú lekvár
A tejből és grízdarából sűrű grízt főzünk, amihez ízlés szerint cukrot is adunk. Amikor megfőtt,  egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy tálcára terítjük, egy ujjnyi vastagon. Hagyjuk kihűlni és megkeményedni, utána kockákat vágunk belőle, bepanírozzuk és kisütjük. Savanyú lekvárral tálaljuk. Melegen, és hidegen is nagyon finom. 


5 megjegyzés:

Mrita írta...

Még nem ettem ilyet, de biztosan finom. Nagyon ötletes. További szép hétvégét, és szép hetet.

Marti M írta...

Köszi, Köszi Mrita, neked is kellemes hétvégét és sikeres hetet.

m.k. írta...

ez különleges, ám nem drága, nem bonyolult -- nagyanyáink, anyáink konyhája példamutató volt! kösz

Marika írta...

De jó, hogy eszembe juttattad! Rég nem készítettem! Imádom! Édesanyám is gyakran készítette, valamint a nagyim is! Mi nem szoktunk lekvárt tenni rá, de nagyon jó ötlet!!!

Marti M írta...

Örülök, hogy hasznos volt. Én is nagyon szeretem, de ritkán készítem. A panírozás miatt. :(