2011. április 11., hétfő

Pár szó az arcpakolásokról

Készíthetünk pakolást gyümölcsökből is. Ez lehet alma vagy körte. Turmixoljunk össze egy meghámozott almát vagy körtét annyi joghurttal, hogy szépen kenhető maradjon, majd hagyjuk a bőrünkön negyedórát. A gyümölcsökben található vitaminok ennyi idő alatt remekül feszívódnak, és megfiatalítják a bőrt. Ráadásul az almában természetes gyümölcssavak is találhatóak – amelyek finoman hámlasztják és frissítik a fáradt arcot.

A tavasz beköszöntésével megjelentek a friss gyümölcsök is, melyek nem csak elfogyasztva biztosítják szervezetünk vitaminháztartását, hanem szépségpakolásként bôrünket is nagyszerûen feltöltik energiával. Mézzel, joghurttal, tejszínnel keverve nagyon finom szépségmaszkot készíthetünk, ha betartunk néhány alapszabályt.

Száraz bőrre ajánlatos az alma, banán, kajszibarack, dinnye.
Zsíros bőrre jó a narancs, citrom, szőlő, ananász.

Az egész évben kapható banán kitűnő pakolás érzékeny bőrre. A gyümölcs húsát villával összetörjük, a masszát felvisszük az arcra, nyakra és 15 percig hagyjuk rajta, majd langyos vízzel lemossuk. A kajszibarackot ( amikor be tudjuk szerezni ) hasonló módon visszük fel a bőrre és 20 percig hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések: