2011. április 7., csütörtök

Licsis piskóta


Hozzávalók:
  • 50 dkg teljes kiörlésű liszt,
  • 4 tojás,
  • 25 dkg margarin,
  • 25 dkg kristálycukor (vagy édesítő),
  • 1 doboz licsikonzerv,
  • 2 dl 2%-os natúr joghurt,
  • 1,5 dl zsírszegény tej (én 1,8%-ost használtam),
  • 1 tasak sütőpor,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • csipet só
A licsit lecsöpögtetjük. A puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.  Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval meg a sóval, és a krémhez adjuk. Ezután hozzáadjuk a tejet, és a joghurtot. A masszát margarinnal megkent sütőpapirral kibélelt formába öntjük, rátesszük a licsiket, és jól belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőbe tesszük és 200 C fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. másfél órát sütjük.

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Martinelli ez nagyon guszta.

Marti M írta...

Köszi Mrita, kedves vagy.