2011. április 6., szerda

Halsütés - Pácolás

  • A halakhoz jól illik a kapor.
  • Kifilézett halszeleteket öntsük le olívaolajjal, majd szórjuk meg őrölt fekete borssal. Fűszerezhetjük friss vagy szárított kaporral de tehetünk rá halfűszerkeveréket is. Ha vastagabb halat pácolunk, kenjük meg olívaolajjal, majd borsozás után borítsuk le fűszerlevelekkel, ettől nemcsak finom lesz hanem étvágygerjesztő. Ehhez használhatunk citromfüvet, petrezselyemlevelet, kaprot és bazsalikomot.
  • Nagyon ízletes lesz a tengeri sügér filéje, ha szárított naranccsal, olívaolajjal pácoljuk. Miután a halat megsütöttük, vegyük ki a serpenyőből, öntsünk bele narancs- és mandarinlevet, forraljuk össze egy evőkanál vajjal és ezzel öntsük le a halszeleteket tálaláskor.
  • A lazacszeleteket pácoljuk juharszirupos-mustáros szósszal. Kenjük meg vele bőven a kifilézett lazacszeleteket, majd felforrósított serpenyőben olívaolajon süssük pirosra, sütés közben pedig kenegessük a páclével.

Nincsenek megjegyzések: