2011. április 6., szerda

Báránysütés – Pácolás

  • A báránysültez jól illik a fokhagyma, a rozmaring vagy akár a zsályalevél is.
  • A feldarabolt és faggyútól megtisztított bárányt legyük egy tálba, öntsünk rá, olívaolajat, reszeljünk rá fokhagymát tetszés szerint, szórjuk meg őrölt borsot és rozmaringlevelet.
  • Sózni nem szabad mert a hús kipirosodik.
  • Bekenhetjük joghurttal is de az olívaolajos pác is finoman megpuhítja.
  • A bárány pácolásához használhatunk levendulavirágot és mézet is.
  • Különleges és finom, ha reszelünk rá lime héjat és utána babérlevéllel, citromszeletekkel nyársra fűzzük.
  • A megsült bárány csülkök végére tekerjünk alufóliát. Esztétikus és praktikus megoldás, így könnyebben fogható és fogyasztható.
  • A sült báránycsülök mellé a száraz vörösborok illenek.
  • Sütés közben a báránycsülökre öntsünk 1 dl száraz vörösbort.

Nincsenek megjegyzések: